Tizenegy országból érkeztek természetjárók a
hetedik Fjällräven Vándortúrára

Két év kihagyás után nagy sikerrel zárult a Fjällräven hetedik alkalommal megrendezett, hagyományos magyarországi közösségépítő élménytúrája, a Vándortúra a Balaton-felvidéken. Az ötnapos esemény az idei évre valódi nemzetközi programmá nőtte ki magát, hiszen immár tizenegy ország természetjárói vágtak neki a Balaton-felvidék meghódításának. A családias hangulatú túrát végül 143 résztvevő teljesítette, akik a zánkai célvonalban a Blue Cimbal zenekar koncertjével ünnepelték az elmúlt öt nap élményeit.

Tanúhegyekkel, balatoni panorámával és kihívást jelentő magaslatokkal övezett tájakon vezetett a természetjárók útja a hetedik Fjällräven Vándortúrán. A svéd outdoor márka közösségi élménytúrája idén is a Balaton-felvidék leszebb szakaszain kalauzolta végig a résztvevőket, akik az öt nap során természetbarátok vidám közösségében teljesíthették a rövidebb 80, vagy a hosszabb 110 kilométeres távot. Az augusztus elején megrendezett eseményen a rekkenő hőség ellenére 143-an értek célba, a csapathoz a magyar résztvevők mellett pedig cseh, holland, szlovák, szlovén, lengyel, bolgár, görög, amerikai, szingapúri és skót túrázók is csatlakoztak.


„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Fjällräven Vándortúra híre az országhatáron túlra is eljutott, hiszen idén számos külföldi természetjáró is csatlakozott a közösségünkhöz. Noha közel 150-en vettek részt az élménytúrán, az esemény védjegyévé váló családias hangulat végig megmaradt, amely sokak számára különösen nagy vonzerővel bír. Bízunk benne, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi természetjárók életre szóló élményeket szereztek, jó barátságokat kötöttek, és folytatják velünk a kalandozást a következő Vándortúrán” – mondta el Beszédes Zsolt, a Fjällräven magyarországi sales menedzsere.


A vándortúrázás hagyományait követve a résztvevők saját tempójukban haladtak, maguk vitték a szükséges felszerelésüket, az éjszakákat pedig a szabad ég alatt, sátrakban töltötték. A bámulatos balatoni tájakon szerzett élményeket napközben különböző workshopok, esténként pedig jó hangulatú tábori beszélgetések tették teljessé. Az ötödik nap végén Zánkára érve a megfáradt túrázók a Blue Cimbal zenekar koncertjén ünnepelhették meg az elért sikereiket és a túra során köttetett barátságokat.


A Fjällräven Vándortúra szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a környezet védelmére, és arra buzdítják a résztvevőket, hogy minél kevesebb nyomot hagyjanak maguk után a túraútvonalon és a táborokban. A korábbiakhoz hasonlóan a fenntarthatóság jegyében a Vándortúrázók idén is szemétszedési akcióban vehettek részt, és az összegyűjtött hulladékért cserébe garantált ajándékokban részesülhettek.