15 gyakorlati jótanács túrázóknak, túrázóktól

15 gyakorlati jótanács túrázóknak a Fjällräven Classic résztvevőitől: Mi feltettük a kérdést, és ti válaszoltatok. Köszönjük, hogy megosztottátok velünk ezt a sok jótanácsot.  

Az alábbiak közül az összessel csak egyetérteni tudunk, azokkal kifejezetten, amik arra ösztönöznek titeket, hogy válasszátok meg a saját útvonalatokat és a saját ritmusotokban teljesítsétek azokat, csak ahogy jól esik. A sorrendnek nincs jelentősége, egyik jótanács sem jobb, mint a másik.

Victor Marinus

A Classicon kaptam egy nagyon jó tanácsot: állj meg. Csak állj egy helyben, lépj egyet oldalra és nézz körül, élvezd a környezetet, élvezd a kilátást.

David Green

Tervezz egy útvonalat, ami a minőségre és nem a mennyiségre teszi a hangsúlyt. Lehet ez 5 km vagy 15 km, a lényeg, hogy élvezhető legyen, és ne kötelező (legalábbis a legtöbbünknek). Ez nem azt jelenti, hogy könnyű útvonalat válassz, hanem hogy ne feledd el, hogy miért túrázol: hogy élvezd.

Quintin Verdonck

A legfontosabb tippem, hogy gondold át, hogy tudsz bőrig ázva túrázni.

Frederik P. Gram

Számomra a túrabot abszolút nélkülözhetetlen.

Dimitris Makridakis

A legjobban akkor fogod tudni élvezni a túraútvonalat, ha megismered a felszerelésedet még a túra előtt, hallgatsz az ösztöneidre és a tested jelzéseire.

Túrázók a Classicon

André Clerici

Szerezz egy helyi túravezetőt, aki többet tud nyújtani, mint csak egy túravezetés: egy életre szóló élményt. Nepáli túrázásom azért felejthetetlen, mert a világ legjobb serpája volt a társam.

Jonathan Stiles

A túrázás nem verseny: válaszd meg a hozzád illő tempót. Ha lassan teljesíted az útvonalat, akkor többet láthatsz belőle. Figyelj oda a pihenőkre, nézelődj és figyelj a környezetedre. 

Craig Amos

Vigyél minél kevesebb cuccot magaddal.

Jørgen Frederiksmose

Tervezz előre. Legyél benne biztos, hogy találsz majd ivóvizet, hogy hol kell lelassítani, mindig legyen nálad rendes papírtérkép és iránytű is, mert nem tudhatod, hogy a digitális eszközök meddig fognak megfelelően működni. Csak azt vidd magaddal, amire valóban szükséged lesz, de mindig győződj meg róla, hogy a felszerelésed minden eleme több funkciót is ellát.

Oliver Ljung

A felszerelésed csak olyan nehéz legyen, amit kényelmesen tudsz cipelni. De nincs értelme túl keveset sem magaddal vinni, ha utána csak fázni fogsz, nem tudod lecserélni a vizes ruháidat, vagy éhes maradsz. A másik oldalon viszont a luxusnak sincs értelme, ha cserébe a csak a válad fog fájni, és hamarabb kimerülsz. Gondold át mit viszel magaddal.

Túracsapat a svéd lappföldön

Didier Messeine

Maradj száraz, egyél rendesen. Csak annyit csomagolj, amennyire feltétlen szükséged lesz.

Peggy Janssens

Készítsd fel a testedet, az elmédet és tervezd meg milyen felszerelésre lesz szükséged.

Peer Lawther

Ne félj visszafordulni, ha a körülmények vagy az időjárás ellened fordul. Egy bölcs ember egyszer azt mondta: a hegyek nem mennek sehova.

Martin Lundin

Soha ne feledkezz meg a WC papírról. Soha!

Arthur Simon Larrouturou

Magad miatt gyalogolj, ne bárki másért.

Neked milyen gyakorlati jótanács van a tarsolyodban?